Tunnetuimmat matkalaukkumerkit

Hyvän matkalaukun valinta on tärkeää, sillä laukku on suuressa roolissa matkalla. Jos laukku on huonolaatuinen, se voi pahimmillaan rikkoutua ruumaan laitettaessa. Sama pätee myös vetoketjuun, sillä laadukkaissa laukuissa myös vetoketjut ovat laadukkaampia. Toinen tärkeä tekijä on se, että laadukkaissa laukuissa pyörät tekevät laukun kuljettamisesta helpompaa. Mitä useampia pyöriä laukussa on, sitä ketterämmin se liikkuu eteenpäin. Korkeammalla hinnalla varustetut laukut sisältävät yleensä neljää pyörää, mikä tekee matkustamisesta helppoa. Laukkua ei tarvitse raahata perässä.

Suomalaisten keskuudessa suosituimmat laukkumerkit

Suomalaiset matkustajat jakautuvat kahtia. Osa vannoo edullisten laukkujen nimeen, kun taas varsinkin paljon matkustavat tietävät, että hyvä laukku maksaa itsensä takaisin. Lentokonematkalle voidaan suositella aina kovakantista laukkua, joka kestää paremmin. Suomalaisten reissaajien keskuudessa suosituimpia laukkumerkkejä ovat Samsonite ja American Tourister. Molemmat niistä tunnetaan kovakantisten laukkujen valmistajana.

Samsonite on maailman suurin ja kenties myös suosituin matkalaukkuvalmistaja. Sillä on erittäin innovatiivinen ote matkalaukkujen valmistamiseen, joten Samsonitelta voi aina löytää kaikkein moderneimmat laukut. Ajat olivat toiset, kun ensimmäiset laukut valmistettiin vuonna 1910. Nykyisin laukkuja on saatavana monessa eri värissä ja mallissa. Myös kokoja on moneen eri lähtöön. Samsoniten laukut on kevyitä, mikä on hyvä asia. Tällöin pelkkä laukku ei vie paljoa matkatavaroiden painorajoituksesta. Samsoniten innovatiivisuudesta kertoo se, että merkiltä voi ostaa myös laajennettavia laukkuja. Niiden kokoa voi siis muuttaa sitä mukaa, mitä enemmän tilaa tarvitsee.

American Tourister taas on tällä hetkellä maailman toiseksi suurin matkalaukkuvalmistaja heti Samsoniten jälkeen. Tämä vuonna 1933 perustettu merkki on saanut jalansijaa markkinoilla lähinnä sen vuoksi, että merkin laukut ovat erityisen korkealaatuisia. Miljoonat matkustavat suosivat American Touristerin laukkuja päivittäin matkustaessaan paikasta toiseen. American Touristerilta voi ostaa matkalaukkusettejä, joihin kuuluu kolme eri kokoista matkalaukkua. Näitä laukkuja voi käyttää samalla reissulla tai sitten laukun koon voi valita aina matkan mukaan.

Näiden merkkien lisäksi suomalaiset matkustajat suosivat muun muassa Cavaletin, Eastpakin, Airboxin sekä Traveliten laukkuja. Kaikki näistä laukuista tunnetaan merkkilaukkuina, mutta silti näidenkin kohdalla laukkuja on monelle eri budjetille.