Parhaat matkalaukut matkustamiseen

Sopivan matkalaukun löytäminen onnistuu, kun miettii tarkasti, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä. Matkalaukkua ei kannata koskaan ostaa kiireessä ja vertailematta. Matkalaukun tulee nimittäin olla kestävä ja kevyt kuljettaa. Jos täyttä matkalaukkua joutuu vielä raahaamaan huonojen renkaiden takia, käy matka äkkiä raskaaksi. Kun renkaat pyörivät hyvin ja niitä on neljä kappaletta, kulkee matkalaukku mukana kuin itsestään. Matkalaukun keveys ratkaisee myös lentoyhtiön painorajoituksia tarkasteltaessa. Koska matkalaukuille on asetettu tiukat painorajoitukset, ei matkalaukku saa painaa paljoa. Matkalaukun paino on nimittäin pois painorajoituksesta ja muista mukaan otettavista tavaroista. Toinen merkitsevä seikka on myös matkalaukusta löytyvät taskut ja lokerot. Moni matkustaja kokee ne hyödyllisiksi, sillä taskuihin ja lokeroihin voi laittaa vaikkapa shampoopullot ja muut kosmetiikkatuotteet samaan tilaan.

Matkalaukku kova- vai pehmeäpintaisena?

Matkalaukkuja on sekä kova- että pehmeäpintaisina. Tämä onkin ensimmäinen päätös, joka uutta laukkua ostavan tulee tehdä. Kovapintaiset laukut ovat käteviä erityisesti lentomatkoilla, sillä niiden kuori ei vaurioitu ruumassakaan. Toisaalta jotkut vannovat pehmeäpintaisten laukkujen nimeen, sillä ne joustavat enemmän. Sen vuoksi niihin voi mahduttaa enemmän tavaraa. Toisaalta kova- ja pehmeäpintaisten matkalaukkujen erot löytyvät myös niiden sulkemistavoista. Pehmeät, kankaiset laukut suljetaan pelkästään vetoketjulla. Kovapintaiset matkalaukut taas sisältävät monesti myös numerosarjallisen lukon, joka lisää turvallisuutta. Monet haluavat sulkea matkalaukun lukolla kaiken varalta. Tällöin valinta on ehdottomasti kovapintainen matkalaukku.

Kovapintaiset ja pehmeäpintaiset laukut on valmistettu erilaisista materiaaleista. Yleistä on, että kankaiset, pehmeäpintaiset laukut likaantuvat helposti. Jos niihin kaatuu värjäävää ainetta, on laukun peseminen hankalaa. Toisaalta taas tumma väri suojaa helposti tällaisilta onnettomuuksilta. Kovapintaisten laukkujen materiaalit ovat aina sellaisia, että ne saa puhtaaksi pelkästään märällä rätillä pyyhkimällä.

Hinta määrittämässä laukun hankintaa

Matkalaukuissa on hurjan suuri hintahaitari. Edullisimmillaan ison matkalaukun voi saada jo muutamilla kymmenillä euroilla. Tällaiset laukutkin kestävät aikansa, mutta toisaalta on järkevämpää panostaa kerralla kunnon laukkuun. Kun matkalaukkuun sijoittaa vähintään sata euroa, saa laukun, jolla pärjää monet reissut. Näiden laukkujen materiaalit ovat korkeatasoisia, joten ne kestävät paremmin kolhuja. Toki laukkuja löytyy jokaiselle budjetille ja reissuun pääsee edullisemmallakin laukulla.