Hyödylliset asusteet matkalle mukaan

Matkustaminen vaatii paljon. Hyvä matkalaukku on yksi tekijä, joka takaa mukavan matkustamisen. Muillakin pienillä tekijöillä voi kuitenkin tehdä olonsa mukavaksi matkustamisen jokaisessa vaiheessa. Esimerkiksi lentokoneessa moni luottaa korvitulppiin tai kuulokkeisiin sekä unimaskiin. Niiden avulla lentokoneessa saa nukuttua, vaikka ympärillä sattuu ja tapahtuu koko ajan. Lentomatkaa varten myös esimerkiksi mukavat sukat ovat hyvä asuste. Ne eivät saa puristaa liikaa, koska lentomatkoilla verenkierto jaloissa vähenee muutenkin.

Säilö rahoja turvallisesti

Matkustamista varten olisi hyvä hankkia uusi lompakko, sillä kaikkea lompakossa olevaa ei tarvitse kantaa mukana matkalla. Lompakon ei myöskään ole hyvä olla suurikokoinen, sillä suurta lompakkoa ei voi säilyttää helposti taskussa. Kaikista kätevin matkalompakko onkin pieni, yksinkertainen lompakko. Toinen vaihtoehto on hommata niin sanottu rahapussi, jonka voi sujauttaa turvaan paidan alle. Rahapusseja on saatavana myös vesitiiviinä, jolloin pussia ei tarvitse jättää rannalle edes uimaan mennessä. Koska varkauksia tapahtuu paljon ympäri maailmaa, rahojen kanssa ei voi koskaan olla liian varovainen.

Rahat ja kortit voi myös pakata moneen eri lompakkoon. Jos lompakko varastetaan, silloin kaikki rahat eivät mene varkaan mukana. Käteistä rahaa ja pankki- ja luottokortteja tulisi aina säilyttää muutenkin eri paikoissa. Ulos lähtiessä kaikkea ei tarvitse ottaa mukaan, vaan suurimman osan rahoista voi jättää hotellihuoneen tallelokeroon.

Varustaudu matkakohteen lämpötilan mukaan

Matkaa varten tulee selvittää, millainen sää matkakohteessa on. Se vaikuttaa paljon siihen, mitä matkalle tulee ottaa mukaan. Moni lomalainen ottaa liikaa tavaraa mukaan matkalle. Jos matka on lyhyt ja kohde lämmin, riittää matkalle pienikin matkalaukku. Jos matkalla taas viivytään kauemmin, tulee mukaan ottaa suurempi matkalaukku ja mahdollisesti myös lentolaukku tai reppu. Reppu on monessakin mielessä kätevä varuste, sillä sitä voi käyttää myös päivisin liikkuessa. Lentomatkoilla reppuun voi pakata kätevästi pienen määrän vaihtovaatteita ja sen lisäksi kaikki tärkeimmät varusteet viihtymiseen. Tabletit, puhelimet ja jopa läppäri sopivat helposti reppuun, jonka voi sujauttaa lentokoneen penkin alle. Näin käsimatkatavarasta ei myöskään joudu maksamaan ylimääräistä maksua, jonka jotkut lentoyhtiöt perivät.